Menu

bimhuis 50

Tonbruket

Mysterieuze instrumentale songs door Zweedse grootheden, geleid door Dan Berglund (E.S.T. en Rymden).

Tonbruket voegt tekens weer een nieuwe dimensie toe aan hun veelzijdige klankwereld. Op het meest recente album Light Wood, Dark Strings neigt de band naar een organisch, akoestisch geluid. Maar een andere keer ligt de nadruk weer op synthesizers en elektronica. Jazz, rock, kraut, psychedelica, folk, blues: het zijn allemaal kleuren op het uitgebreide palet van de Zweedse groep. Vaak klinkt het rauw en ongepolijst, maar verrassend genoeg ligt onder het oppervlak een gedeelde liefde voor klassieke muziek verborgen.

Tonbruket is ook bekend van hun samenwerking met singer-songwriter Ane Brun. De groep werd vijftien jaar geleden opgericht door bassist Dan Berglund, voorheen bij E.S.T. en tegenwoordig lid van Rymden. Toetsenist en violist Martin Hederos maakte deel uit van de Zweedse rockgroep The Soundtrack of Our Lives. Gitarist Johan Lindström werkte samen met Rebecka Törnqvist en Elvis Costello. En drummer Andreas Werliin speelde eerder bij ons in Fire! Orchestra en het trio Ghosted met Oren Ambarchi en Johan Berthling.

Martin Hederos toetsen, Johan Lindström gitaar, Dan Berglund bas, Andreas Werliin drums


Restaurant

Het concert combineren met een diner? Ons restaurant is open op concertavonden, doorgaans vanaf 18:30 uur. Reserveren aanbevolen.

Meer info
do 24 oktober 2024
Tonbruket
tickets