Menu

BIMHUIS 50

Ella Zirina Trio | Alice Leggett & Chaerin Im *orchestra*

Dubbelconcert door twee jonge bands uit de Amsterdamse jazzscene.

In dit dubbelconcert geven we het podium aan twee jonge bands, afkomstig uit de bloeiende Amsterdamse jazzscene. Allereerst het Ella Zirina Trio. Zirina was Jonge Maker bij ons en heeft sindsdien een enorme progressie gemaakt. Binnen anderhalf jaar is ze niet meer weg te denken uit de Nederlandse jazzscene, mede door een optreden op North Sea Jazz (met Kurt Rosenwinkel en Joey Baron), haar Edison-genomineerde debuutalbum Intertwined en het feit dat ze het podium al gedeeld heeft met namen als Tineke Postma, Ben van Gelder, Jesse van Ruller, Reinier Baas, Pablo Held en Yuri Honing. Nu treedt ze op met haar trio, bestaande uit de jonge Spaanse bassist Ton Felices en drummachine Jamie Peet.

Het Alice Leggett & Chaerin Im *orchestra* is het gezamenlijke project van saxofonist Alice Legget en pianist Chaerin Im. Zij schrijven de muziek, die een mix is van groove, vrije improvisatie en gefocust samenspel. Ze speelden tijdens onze Rough Diamonds-serie in begin juni, en komen nu terug naar onze zaal.

 

Ella Zirina gitaar, Ton Felices contrabas, Jamie Peet drums

Alice Leggett altsax/composities, Chaerin Im piano/synthesizers/composities, Ask Morris Rasmussen tenorsax, Matteo Mazzù elektrische bas, Pedro Nobre drums


Restaurant

Het concert combineren met een diner? Ons restaurant is open op concertavonden, doorgaans vanaf 18:30 uur. Reserveren aanbevolen.

Meer info
wo 23 oktober 2024
Ella Zirina Trio | Alice Leggett & Chaerin Im *orchestra*
tickets