BIMHUIS Productions - BIMHUIS Amsterdam
Menu

BIMHUIS Productions

BIMHUIS Productions schept ruimte voor de ontwikkeling van relatief onbekend maar excellent talent, voor nieuwe ensembles en geniale composities, voor eigenzinnigheid, virtuositeit en sprankelende performances. BIMHUIS Productions ondersteunt talenten met visie, musici die iets bijzonders voor elkaar willen krijgen. Deze plannen kunnen vele vormen aannemen, van bijzondere live-producties op landelijke podia en festivals tot albumreleases en internationale tours.


BIMHUIS Productions vertakt zich in verschillende richtingen, in verschillende vormen. Een geheel aan composities, ensembles, musici, componisten, publiek, kennis- en netwerk, artist-in-residencies en opleidingstrajecten. Duik hieronder in het productiehuis en lees en luister wat zich in BIMHUIS Productions heeft gevormd en ontwikkeld.

BIMHUIS Productiehuis

Onder BIMHUIS Productions valt het productiehuis. Wij nodigen aanstormend talent uit om zich in een tweejarig traject te huisvesten in het BIMHUIS, om te ontwikkelen, te experimenten en te creëren. Aan de hand van het kompas van de nieuwe maker stellen wij een traject samen om vol toewijding doelen te behalen. Een meerjarige onderdompeling in coaching, artistieke reizen, technische ondersteuning en kruisbestuiving tussen verschillende disciplines. Het productiehuis presenteert gedurende de residenties verschillende concerten, publicaties, videoclips en nieuwe releases.

In 2019 en 2020 nestelde componist en dirigent Tijn Wybenga (1993) en zijn orkest AM.OK zich in het BIMHUIS Productiehuis. Centraal in deze meerjarige samenwerking stond het geven van een impuls aan de nieuwe generatie jazzmusici in Nederland. Tijn en AM.OK hebben in verschillende bezettingen opgetreden in BIMHUIS, en de EP ‘AM.OK Live at BIMHUIS’ en hun debuut album ‘BRAINTEASER’ in het BIMHUIS opgenomen.

Lees hier hoe Tijn’s traject in het productiehuis is verlopen.

Compositieopdrachten

Jaarlijks schrijven wij een compositieopdracht uit voor een gevorderd talent. De gloednieuwe werken worden in het BIMHUIS gepresenteerd. Altsaxofonist heeft in 2019 een ‘negendelige suite vol verbeelding en geraffineerde schoonheid’ (NRC) gemaakt, en voor haar opdracht in 2021 heeft Tineke Postma een ensemble samengesteld van ster-in-wording Fuensanta Méndez op contrabas en stem, Sun-Mi Hong op drums, Jeroen Vierdag op basgitaar, Miles Okazaki op gitaar en pianist Marc van Roon op keys en Fender.

Lees meer over de compositieopdrachten hier.

Close Distance

Muziek gaat vaak over collectiviteit, schrijven voor en met elkaar en over samen spelen. Muziek gaat ook over het hier en nu: een live show is praktisch niet te overtreffen. Maar dat is allemaal anders geweest tijdens de COVID-19 pandemie. Hoe treed je op in een tijd waarin samen beleven haast onmogelijk is? Vier makers hebben geprobeerd een antwoord te vinden op die vraag te vinden in deze serie van BIMHUIS Productions.

Lees meer over Close Distance hier.