Over ons | BIMHUIS | Amsterdam | Jazz, Impro, World Music - BIMHUIS Amsterdam
Menu

Over het BIMHUIS

Het BIMHUIS is een plek voor baanbrekende musici van alle generaties en nieuwsgierige luisteraars.

Het BIMHUIS wordt gesponsord door:

Hier wordt jazzgeschiedenis gevierd, ontwikkelt jong talent zich en wordt het gesprek over muzikale conventies en vrijheid doorlopend gevoerd. Al sinds 1974 zijn we een knooppunt in het nationale en internationale netwerk van grensverleggende muziek.

ONZE MISSIE

Het BIMHUIS belooft het publiek een wederkerige concertervaring op een prachtige plek, waar state-of-the-art, grensverleggende jazz ontstaat. In een persoonlijke sfeer met perfect geluid.

Het BIMHUIS programmeert vanuit het vrije denken. Dat doen we sinds 1974 met musici, makers, programmeurs en publiek die allen een bijdrage leveren aan het gesprek over (muzikale) conventies en vrijheid.

Het BIMHUIS geeft vorm aan de veranderende wereld: we faciliteren projecten, initiëren en organiseren het maken van nieuw werk.

Het BIMHUIS is, net als jazz zélf, een open vorm, onophoudelijk in ontwikkeling, in relatie met de wereld, – een mentaliteit. We scheppen in alle lagen van de organisatie condities om goed te luisteren voor meer wederzijds begrip. Luisteren naar de muziek, naar makers, naar elkaar, naar de bezoekers en naar de samenleving.

De uitgebreide versie van onze missie, doelen en plannen de aankomende jaren zijn te lezen in ons Beleidsplan.

 

JAARVERSLAGEN

Jaarverslag 2018  en jaarrekening 2018
Jaarverslag 2019

Het BIMHUIS is lid en mede-oprichter van het Europe Jazz Network. De Gemeente Amsterdam steunt het BIMHUIS met een meerjarige subsidie in het kader van het Amsterdamse Kunstenplan 2017-2020. Het programma van het BIMHUIS wordt mede mogelijk gemaakt door het Fonds Podiumkunsten. Het BIMHUIS dankt het Prins Bernhard Cultuurfonds, Sena, Amodo en Brook Foundation voor hun steun. Het BIMHUIS wordt gesponsord door Grolsch.