Menu

ECM Recording Artist

Nik Bärtsch’s Ronin

Herhaling, reductie, verleiding en in elkaar grijpende ritmes karakteriseren deze vernieuwde formatie. 

Al sinds 2001 vormt Ronin de missing link tussen minimal music, jazz, zenmeditatie en Oosterse vechtkunst. Met uiterste precisie bouwde de Zwitserse pianist Nik Bärtsch aan een consistent oeuvre, dat prachtig vastgelegd werd door het kwaliteitslabel ECM Records. Aan de hand van ‘modules’, genummerde composities, bouwt hij een fijnmazige structuur waarin verrassende ritmes en grooves ontstaan. De strakke uitvoering roept vergelijkingen op met minimal techno en elektronische muziek. 

In de loop der jaren kende Ronin maar enkele personeelswisselingen. Nieuwste lid is Jeremias Keller op bas, sinds 2020, naast Sha op basklarinet en contrabasklarinet en Kaspar Rast op drums. ‘De muziek van Ronin, vernoemd naar een samoeraistrijder zonder clan, kan als een toverbal van stijl en sfeer veranderen. In een aaneengesmede collectie nummers, die geen namen dragen maar genummerde modules zijn, gaat het in een intens uitgedachte show van minimal music met herhalend ritmische patronen plots over naar volvette pieken van funk’ (NRC). 

Sha altsax/basklarinet/contrabas klarinet, Nik Bärtsch piano, Jeremias Keller bas, Kaspar Rast drums


Restaurant

Het concert combineren met een diner? Ons restaurant is open op concertavonden, doorgaans vanaf 18:30 uur. Reserveren aanbevolen.

Meer info
zo 8 december 2024
Nik Bärtsch’s Ronin
tickets