Menu

BIMHUIS 50

Joel Ross ‘Good Vibes’

Sterspeler van de Amerikaanse jazz presenteert nieuw album op Blue Note.

Joel Ross heeft zich gevestigd in de top van de Amerikaanse jazz. Zo werd hij al meerdere keren verkozen tot beste vibrafonist van het jaar in de prestigieuze Downbeat Critics Poll. Op zijn recente album nublues mixt hij Bach met gospel en eigen composities met juweeltjes van John Coltrane en Thelonious Monk. Hierbij wisselt hij de melancholie van blues en ballads af met gloedvol, helder spel op het instrument waar hij op uitblinkt, de vibrafoon. nublues verscheen op het legendarische jazzlabel Blue Note Records.

Joel Ross maakte al op jonge leeftijd naam in de jazzscene van Chicago en woont nu in Brooklyn, New York. In de afgelopen jaren speelde hij in een indrukwekkende hoeveelheid bands. Met grote namen als Joshua Redman en Wynton Marsalis, maar ook met jazzbeloftes als Marquis Hill en Immanuel Wilkins. Op zijn eigen albums bewijst hij zich als bandleider en leidt hij zijn verfijnde composities in goede banen, of het nu gaat om atmosferische klanken of grooves met dance- en hiphop-invloeden.

Maria Grand tenorsaxofoon, Joel Ross vibes, Jeremy Corren piano, Kanoa Mendenhall bas, Jeremy Dutton drums


Restaurant

Het concert combineren met een diner? Ons restaurant is open op concertavonden, doorgaans vanaf 18:30 uur. Reserveren aanbevolen.

Meer info
vr 25 oktober 2024
Joel Ross ‘Good Vibes’
tickets