Menu

Enchanting Sitar By Pandit Kushal Das

Betoverend sitarspel van een van de vaandeldragers van de Indiase klassieke muziek.

Pandit (“geleerde”) Kushal Das wordt algemeen erkend als een meester van de sitar en waardig opvolger van zijn grote voorbeeld, de legendarische Pandit Nikhil Banerjee. Kushal Das’ spel wordt gekenmerkt door sierlijke frasering, waarbij hij een voorbeeld neemt aan de menselijke stem. Hij leerde veel van Indiase klassieke zangers, maar al op jonge leeftijd speelde hij mee met populaire filmliedjes.

Kushal Das stamt af van een vooraanstaande muzikale familie in Calcutta. Op zevenjarige leeftijd kreeg hij al les. Toen hij eenmaal zelf besefte dat zijn levensdoel in de muziek lag, werd zijn opleiding geïntensiveerd. Zijn belangrijkste leraar was sitarspeler en professor Sanjoy Bandopadhyay, en hij volgde lessen bij grote muzikanten als zanger Manas Chakraborty en sitarspeler Ajoy Sinha Roy.

Kushal Das wordt begeleid door Pt. Sanju Sahai, een van de beste en meest gevraagde tabla-spelers. Als internationaal artiest heeft Sanju Sahai in meer dan 30 landen opgetreden, op de grootste podia ter wereld, waaronder de Royal Albert Hall, Carnegie Hall en het Sydney Opera House. Hij is de enige tabla-speler die drie keer heeft opgetreden op de prestigieuze BBC Proms.

 

 


Restaurant

Het concert combineren met een diner? Ons restaurant is open op concertavonden, doorgaans vanaf 18:30 uur. Reserveren aanbevolen.

Meer info
zo 17 november 2024
Enchanting Sitar By Pandit Kushal Das
tickets