Menu

i.s.m. Ud Festival

Driss El Maloumi Trio & Watar Quintet

De schoonheid van de oed, de Arabische luit, ingebed in klassieke strijkers.

Vanwege zijn pure, breekbare spel wordt Driss El Maloumi ook wel de ‘tovenaar van de oed’ genoemd. Als kind werd hij al betoverd door orkesten die hij hoorde in films, de violen en harmonieën. Al jaren speelt hij met de gedachten om samen te werken met een kamerorkest. Na twee jaar voorbereiding komt die droom eindelijk uit met het project Tafassil, waarin de snaren en de percussie van zijn trio verstrengelen met de klassieke strijkinstrumenten van het Watar Quintet.

Terwijl Driss componeerde voor Tafassil, observeerde hij het dagelijkse leven. Allerlei vluchtige momenten komen voorbij: de zonsopgang, de mensen die hun werk beginnen, ouders die hun kinderen naar school brengen en de geuren en kleuren van het dagelijkse leven. Maar hij reflecteert ook op hoe die schijnbaar onbelangrijke details in verhouding staan tot het overweldigende wereldtoneel.

Driss El Maloumi, geboren in Agadir, Marokko, werkte samen met veel verschillende ensembles en musici, onder wie Jordi Savall, Debashish Bhattacharya en Montserrat Figueras. Hij componeerde onder meer voor theater en film. Driss vormt zijn trio met twee percussionisten, zijn jongere broer Saïd El Maloumi en Lahoucine Baqir.

Driss El Maloumi oed/zang, Saïd El Maloumi daf/zarb/oudou/cajon, Lahoucine Baqir daf/darbouka/req, castagnetten/zang, Amèle Metlini viool, Silvia Bazantova viool, Marie Ghitta altviool, Merryl Havard cello, Adrien Tyberghein contrabas


Restaurant

Het concert combineren met een diner? Ons restaurant is open op concertavonden, doorgaans vanaf 18:30 uur. Reserveren aanbevolen.

Meer info
zo 17 november 2024
Driss El Maloumi Trio & Watar Quintet
tickets