Menu

Sam Gendel and Sam Wilkes

Wederopstanding van cult-duo uit de scene van L.A. rond KNOWER en Louis Cole. ‘Spaced-out jazz’ (New Yorker).

De kaartverkoop voor dit concert start op vrijdag 14 juni om 10:00 uur.

Voordat Sam Gendel een alom erkende saxofoonvernieuwer en Sam Wilkes een gerespecteerde basgitarist werd, vormden zij samen een duo dat optrad in restaurants in Los Angeles. Hun wonderlijke improvisaties klonken als een mix van instrumentale hiphop-producties en versleten funk- en jazzplaten. Dankzij het label Leaving Records vierden ze succes met hun live-opnames en waren ze zelfs te horen in de Netflix-serie Malcolm & Marie. Nu keert het duo eindelijk terug op het podium.

Sam Gendel en Sam Wilkes speelden beiden met KNOWER, de groep met drumvirtuoos en jazzdilettant Louis Cole. Als duo braken ze door met het live-album Music for Saxofone & Bass Guitar (2018). Beiden gingen hun eigen weg als solo-artiest. Sam Gendel bracht albums uit op Leaving en Nonesuch en werkte samen met onder anderen Ry Cooder, Perfume Genius en Vampire Weekend. Sam Wilkes speelde bij artiesten als Chaka Khan, Rufus Wainwright en Jacob Collier. Van het duo verscheen eerder dit jaar een nieuwe verzameling live-opnames onder de titel The Doober.

Sam Gendel saxofoon, Sam Wilkes bas


Restaurant

Het concert combineren met een diner? Ons restaurant is open op concertavonden, doorgaans vanaf 18:30 uur. Reserveren aanbevolen.

Meer info
zo 24 november 2024
Sam Gendel and Sam Wilkes
tickets