Menu

Footprints Conferentie Change of the Century

Liv Andrea Hauge trio & Pixvae

Dubbelconcert met aanstormende Europese jazzgroepen, met onder meer Noors talent en Afro-Colombiaanse klanken.

Op 8 en 9 maart vindt in onze zaal de Footprints conferentie plaats, waar we met Europese partners, muzikanten en publiek in gesprek gaan over duurzaamheid, gelijkwaardigheid en hoe ons te verhouden tot alle crises. Op beide dagen zijn er s’ avonds dubbelconcerten met veelbelovende Europese bands, met op 8 maart het Amalia Umeda Quartet en het Teis Semey Quintet en op 9 maart het Liv Andrea Hauge Trio en Pixvae.

In haar thuisland Noorwegen wordt pianist Liv Andrea Hauge gezien als een van de grootste jazztalenten. Met haar Kongle Trio won ze de prestigieuze Jazzintro op het Oslo Jazz Festival. Als componist combineert ze melodie met ruimte voor vrije improvisatie. In haar nieuwe trio speelt ze met bassist Georgia Wartel Collins en drummer August Glännestrand.

Het zevenkoppige ensemble Pixvae, afkomstig uit de underground van Lyon, verklankt de muzikale wereldreizen van saxofonist, toetsenist en bandleider Romain Dugelay. Aan de basis van zijn nieuwe muziek ligt de currulao, de Afro-Colombiaanse traditionele muziek. De karakteristieke marimba wordt bespeeld door de Colombiaanse slagwerker Juan Carlos Arrechea.

Footprints conferentie

 

 

Liv Andrea Hauge Trio: Liv Andrea Hauge piano, Georgia Wartel Collins contrabas, August Glännestrand drum

Pixvae: Israël Quinones zang, Margaux Delatour zang, Jennifer ‘Xiomora’ Torres zang, Romain Dugelay sax/toetsen, Damien Cluzel gitaar, Juan Carlos Arrechea marimba, Léo Dumont drum