Menu

BIG NEW DUTCH JAZZ

Kika Sprangers Large Ensemble

Rijk ensemble van lyrische saxofonist presenteert nieuw album (In)finity.

Saxofonist, componist, bandleider en arrangeur: Kika Sprangers is van alle markten thuis. In haar Large Ensemble komt die verscheidenheid het beste naar voren. Sprangers blinkt uit in haar composities voor deze chamber jazz bezetting met de perfecte blend van vocalen met saxofoon, basklarinet, fluit, trompet en hoorn. Tegelijkertijd is er in de groep ruimte voor improvisaties van de bandleden.

Het Kika Sprangers Large Ensemble is een samenwerking van een aantal van de meest uitgesproken solisten van de Nederlandse jazzscene en representeert een unieke en sterke sound. Uitgesproken muzikale karakters die floreren in schurend samenspel, onverwachtse beslissingen, maar zang en saxofoon ook harmonisch kunnen omarmen. Het ensemble komt nu naar onze zaal met een nieuw album genaamd (In)finity, wat in november verschijnt op DOX Records.

“Sprangers haalt het beste in klank en kleur naar boven.” (Trouw)

Kika Sprangers saxofoon, Anna Serierse zang, Marit van der Lei zang, Nina Rompa zang, Liva Dumpe zang, Ketija Ringa Karahona fluit, Alistair Payne trompet, Mete Erker tenorsax/basklarinet, Morris Kliphuis hoorn, Koen Schalwijk piano/wurlitzer, William Barrett bas, Willem Romers drums


Restaurant

Het concert combineren met een diner? Ons restaurant is open op concertavonden, doorgaans vanaf 18:30 uur. Reserveren aanbevolen.

Meer info
za 7 december 2024
Kika Sprangers Large Ensemble
tickets