Menu

Fred Hersch solo & special guest Michael Moore

Meesterpianist viert langdurige vriendschap met ICP-saxofonist met veelomvattende dialogen.

Fred Hersch heeft een onberispelijke status als een jazzpianist die absolute schoonheid nastreeft. Daarnaast daagt hij zichzelf regelmatig uit door duo’s te vormen met musici van verschillende generaties, onder wie Esperanza Spalding, Ralph Alessi en Enrico Rava. Nu speelt hij naast een solo-set ook als duo met zijn generatiegenoot Michael Moore, de wereldwijd geroemde klarinettist, saxofonist en componist die deel uitmaakt van het ICP Orchestra. Op hun eerdere duo-album This We Know komen vele facetten van de jazz voorbij, van ballads tot improvisatie en van Monk tot latin.

‘Ik leerde Michael kennen in de zomer van 1975 in Boston’, vertelt Hersch. ‘Ik kwam uit Cincinatti en hij uit Noord-Californië om te studeren bij de legendarische pianist Jaki Byard. We hebben vele uren doorgebracht met duetten spelen en naar platen luisteren. Mijn muzikale relatie met hem is de meest langdurige nog voortdurende partnerschap in mijn leven. Nadat hij naar Amsterdam verhuisde bleven we samenspelen en hebben we een aantal albums gemaakt die ik heel bijzonder vind. Hij is een van de beste, meest creatieve spelers en componisten die ik ken en ik ben groot fan van alles wat hij doet. Hij is een kroonjuweel voor de Nederlandse muziek en ik kijk uit naar deze kans om weer samen muziek te maken na zoveel jaren.’

‘Top-notch musicianship from two close friends. Hersch and Moore know how to tell a colorful story.’ (All About Jazz).

Michael Moore klarinet/altsax, Fred Hersch piano


Restaurant

Het concert combineren met een diner? Ons restaurant is open op concertavonden, doorgaans vanaf 18:30 uur. Reserveren aanbevolen.

Meer info
zo 10 november 2024
Fred Hersch solo & special guest Michael Moore
tickets