Menu

BIMHUIS 50

Brad Mehldau Quartet ft. Jorge Rossy, Joris Roelofs, Clemens van der Feen

De meest invloedrijke jazzpianist van zijn generatie is terug met een Nederlands getint kwartet, voor drie concerten.

Speciaal voor ons 50-jarig bestaan heeft Brad Mehldau besloten een verbinding te maken met de levendige Nederlandse jazzscene. Daarom nodigt hij naast drummer Jorge Rossy de Nederlandse basklarinettist Joris Roelofs en contrabassist Clemens van der Feen uit voor alle drie concerten.  

Waar moet je beginnen om Brad Mehldau te omschrijven? De Amerikaanse pianist stond meer dan 20 jaar geleden voor het eerst op ons podium, en heeft zich sindsdien ontwikkeld tot meest invloedrijke jazzpianist van de afgelopen decennia. Hij was het die voor het eerst standards combineerde met gewaagde interpretaties van songs van Radiohead, The Beatles en Nirvana, op een manier die alleen hij dat kan.

In zijn optredens combineert Mehldau zijn klassieke achtergrond met zijn liefde voor pakkende melodieën en gewaagde experimenten. Speciaal voor ons 50-jarig bestaan is onze zaal voor drie avonden zijn speeltuin, waarin hij dit keer met een Nederlands getint kwartet het podium betreedt: Joris Roelofs op basklarinet, Clemens van der Feen op contrabas en Jorge Rossy op drums, die van 1994 tot 2004 vast lid was van het Brad Mehldau Trio.

Joris Roelofs basklarinet, Brad Mehldau piano, Clemens van der Feen contrabas, Jorge Rossy drums


Restaurant

Het concert combineren met een diner? Ons restaurant is open op concertavonden, doorgaans vanaf 18:30 uur. Reserveren aanbevolen.

Meer info
di 29 oktober 2024
Brad Mehldau Quartet ft. Jorge Rossy, Joris Roelofs, Clemens van der Feen
tickets