Menu

BIMHUIS & Muziekgebouw presenteren

Danilo Pérez, John Patitucci, Brian Blade, Special guest Ravi Coltrane

Een eerbetoon aan jazzlegende Wayne Shorter door zijn voormalige band.

 

 

Saxofonist Wayne Shorter schreef geschiedenis in de band van Miles Davis, naast de minstens zo invloedrijke pianist Herbie Hancock. Maar hij werd bovenal geroemd als componist die een nieuwe periode in de jazz inluidde, vol buitengewone klanken en melodieën. De laatste 24 jaar van zijn leven vormde hij een eenheid met de musici die nu opnieuw samen het podium betreden, aangevoerd door saxofoonheld Ravi Coltrane.

Als ode aan hun voormalige bandleider komen ze opnieuw bijeen om zijn muziek uit te voeren: alleskunner op piano Danilo Pérez, basfenomeen John Patitucci en geweldenaar op drums Brian Blade. Met Shorter sleepten ze vele prijzen binnen, onder meer een Grammy voor diens laatste album Emanon. Nu vormen ze een nieuw kwartet met Ravi Coltrane, die uit de schaduw trad van zijn legendarische vader John en moeder Alice, en zich ontwikkelde als een van de toonaangevende saxofonisten van zijn generatie.

Danilo Pérez piano, John Patitucci bas, Brian Blade drums,

Special guest Ravi Coltrane saxofoon


Restaurant

Het concert combineren met een diner? Ons restaurant is open op concertavonden, doorgaans vanaf 18:30 uur. Reserveren aanbevolen.

Meer info
di 25 maart 2025
Danilo Pérez, John Patitucci, Brian Blade, Special guest Ravi Coltrane
tickets