Menu

ECM Recording Artists

Vijay Iyer Trio

Amerikaanse vernieuwer van de beproefde bezetting van het pianotrio.

Vijay Iyer is terug op ons podium voor een nieuwe kijk op zijn oeuvre voor pianotrio. De  Amerikaanse pianist is een groot voorbeeld voor de huidige jazzgeneratie vanwege zijn originaliteit. Op zijn recente album Compassion op ECM Records voegt hij weer nieuwe kleuren toe aan het palet van piano, contrabas en drums. Het album bevat interpretaties van werk van Mary Lou Williams, Roscoe Mitchell en Stevie Wonder, naast eigen composities geïnspireerd door onder anderen dichter Eve L. Ewing en vrijheidsstrijder Desmond Tutu.

Wie naar de Amerikaanse muziek van het afgelopen decennium kijkt, kan niet om Vijay Iyer heen. Meerdere keren eindigde hij bovenaan de prestigieuze Downbeat Critics Poll in de categorie Jazz Artist of the Year. Maar de omschrijving ‘jazz’ is eigenlijk te beperkt. Zijn muzikale taal is net zo goed gegrond in de Zuid-Aziatische en West-Afrikaanse tradities en hij componeerde voor vele hedendaags klassieke solisten en ensembles, zoals Bang on a Can All-Stars, Silk Road Ensemble en The Los Angeles Philharmonic.

“Extraordinary…Reaffirming His Status As One Of The Most Creative Figures In Improvised Music” (Boston Globe) 

Vijay Iyer piano, Nick Dunston bas, Jeremy Dutton drums


Restaurant

Het concert combineren met een diner? Ons restaurant is open op concertavonden, doorgaans vanaf 18:30 uur. Reserveren aanbevolen.

Meer info
wo 25 september 2024
Vijay Iyer Trio
tickets