Menu

ORCHESTRE PARTOUT

TABULA RASA 3 led by MODAR SALAMA & FELIX SCHLARMANN

Jonge musici van over de hele wereld gaan op avontuur met Arabische tradities en jazzritmes.

Stap in een muzikale achtbaan en laat je meevoeren door jonge musici die aan de haal gaan met ritmes uit Arabische muziek en jazz. Het internationale ensemble staat onder leiding van de Syrische meesterpercussionist Modar Salama en van drummer Felix Schlarmann, die bekend is van de jazzband BRUUT!

Samen ontwikkelen zij nieuwe muziek door te experimenteren. Traditionele Arabische percussie-instrumenten zoals riq en darboeka, worden gecombineerd met jazzdrums. Het gebruik van elektronica en effecten plaatst de muziek in het heden.

Dit concert is het resultaat van twee dagen experimenteren.  Zestien jonge internationale musici van het Conservatorium van Amsterdam en Orchestre Partout starten met een tabula rasa, een onbeschreven blad. Samen streven ze naar een nieuw geluid, dat recht doet aan elk individu in het ad hoc ensemble.

TABULA RASA is een reeks muzikale ontmoetingen van jonge musici onder leiding van inspirerende muzikale meesters. Deze concertreeks is een initiatief van Orchestre Partout, in samenwerking met Conservatorium van Amsterdam en het BIMHUIS.

 

BIMHUIS & Corona

 

 

Yasmin Khaled vocal, Danial Pourfarzad rap, Ziad Haji Bik ud/vocal, Karam Abdulrahman clarinet/ud, Alkistis Misouli viola, Lucas Trabado Corredor, Manuel Vega, Olstad Magnus, Rod Oughton drums, Asghar Barani, Sekou van Heusden, Hashem Kabreet percussion

Coaches Modar Salama, Felix Schlarmann