Menu

BIMHUIS TV LIVE

Spring Streams Livestream Festival – Dag 1

Duik het nieuwe voorjaar in met kersverse droomduo’s, live en streaming vanuit het BIMHUIS.

Deze show wordt live gestreamd op BIMHUIS TV en is te volgen op YouTube en Facebook.

Voor iedereen die toe is aan een positief geluid, om samen de lente te vieren en elkaar een hart onder de riem te steken is er Spring Streams. Maar liefst 24 musici vormen met elkaar twee avonden lang droomduo’s en wijden de lente in onder het motto The Rite of Spring met optredens van dertig minuten. Of het nu gaat om jonge helden, internationaal geroemde performers, impro-veteranen of unieke outsiders, eensgezind gaan zij de uitdaging aan om een nieuw geluid te laten horen. Op de eerste avond spelen de volgende duo’s:

Sanne Rambags/Harmen Fraanje
Xavi Torres/Ben van Gelder
Michael Moore/Paul Berner
Ramón Valle/Jamie Peet
Alistair Payne/John Dikeman
Reinier Baas/Martijn Vink

SANNE RAMBAGS/HARMEN FRAANJE
De stem ligt het dichtst bij het hart. Zangeres en componiste Sanne Rambags zorgt telkens voor magische momenten door haar hart te volgen en tot het uiterste te gaan met haar stem, om zo haar eigen klank te vinden. Pianist Harmen Fraanje is een meesterimprovisator, die eerder een duo vormde met trompettist Arve Henriksen en filmmuziek maakte in het trio met Ernst Reijseger en Mola Sylla.

XAVI TORRES/ BEN VAN GELDER
Pianist Xavi Torres studeerde klassiek en jazz in Barcelona en Amsterdam en won verschillende internationale prijzen. Zowel Beethoven als flamenco staan op zijn repertoire. Het lyrische spel van de in New York geschoolde altsaxofonist Ben van Gelder (1988) wordt vergeleken met dat van zijn leermeester – en legende – Lee Konitz. Inspiratie haalt hij niet zelden uit de schilderkunst.

MICHAEL MOORE/PAUL BERNER
In zijn klarinet- en saxofoonspel hoor je zowel de finesse van de Amerikaanse jazz als de anarchie van de New Dutch Jazz en het ICP Orchestra, waar hij al jaren in speelt. Michael Moore vormt nu een duo met een andere Amerikaan in Nederland: contrabassist Paul Berner, die zijn sporen verdiende in New York in de bands van Red Rodney, Lionel Hampton en Monty Alexander.

RAMÓN VALLE/JAMIE PEET
Pianist Ramón Valle imponeert met zijn expressieve stijl waarin jazz en klassiek samenkomen met muziek uit zijn geboorteland Cuba. Sinds de millenniumwisseling woont hij in Amsterdam en werkt hij met de beste jazzmusici van Nederland. Jamie Peet is een drummer met gevoel voor eigentijdse beats en grooves. Naast jazz blinkt hij uit in funk en hiphop.

REINIER BAAS/MARTIJN VINK
Reinier Baas staat bekend als een meestergitarist en componist die met verrassende projecten op de proppen komt, van de surrealistische opera Reinier Baas vs. Princess Discombobulatrix tot de hardcore punkjazz van Bughouse. Nieuw in dit rijtje is het duo met drummer Martijn Vink, in Nederland bekend van New Cool Collective en The Ploctones. Met het Brussels Jazz Orchestra begeleidde hij giganten als Dave Liebman en Kenny Werner.

 

Sanne Rambags/Harmen Fraanje zang/piano
Xavi Torres/Ben van Gelder piano/altsax
Michael Moore/Paul Berner klarinet/bas
Ramón Valle/Jamie Peet piano/drums
Alistair Payne/John Dikeman trompet/tenorsax
Reinier Baas/Martijn Vink gitaar/drums

Presentatie en interviews door Koen Schouten