Menu

Roda de Samba o.l.v. Nelson Latif ft. Marcelo Café & Thaylis Carneiro

Eén groot Braziliaans feest met zangers, bands en traditionele instrumenten.

De Roda de Samba is al jaren een begrip op ons podium, een muzikale ontmoeting waarbij volop gezongen, gespeeld en gedanst wordt. De gastheer is gitarist Nelson Latif, die musici uit verschillende delen van Brazilië uitnodigt.

De avond wordt geopend met een klassieke Roda de Choro. Deze stijl is de voorloper van allerlei Braziliaanse muziekvormen.

Hoofdact van deze editie is de achtkoppige band van Marcelo Café. Zanger Café werd geboren in Rio de Janeiro en woont nu in Brasília, waar hij geldt als een van de belangrijkste stemmen van de samba. Zijn samba-rock-klassiekers worden vanavond uitgevoerd door kernleden van zijn band, aangevuld met Braziliaanse musici uit Amsterdam.

Afsluiter is het trio van Thaylis Carneiro. Wanneer deze singer-songwriter en instrumentalist uit Minas Gerais zingt, voel je de hartslag van de Braziliaanse muziek. Zij mengt in haar songs traditionele stijlen als samba en forró met blues en rock.

20.30-21.20 Roda de Choro ft. special guest Lonny Ziblat
Elizabeth Fadel accordeon, Nelson Latif cavaquinho, Marijn van der Linden cavaquinho, Daniel Montes 7- snarige gitaar, Lonny Ziblat mandoline, Murilo Damasceno gitaar, Sandro Alves percussie

21.25-21.55 DJ

22.00-23.00 Marcelo Café & Band ft. special guest Femke Smith
Marcelo Café zang, Femke Smith zang, Nelson Latif cavaquinho, Edson Arcanjo gitaar, Hamilton Pinheiro basgitaar, Rafael Lima sax/dwarsfluit, Lucas Figueiredo sax/dwarsfluit, Sandro Alves percussie, Alaor Soares percussie.

23.00-01.00 Thailys Carneiro Trio
Thaylis Carneiro zang/gitaar, Jura Gomes basgitaar, Wagner Vasconcelos drums