Menu

Marko Churnchetz / Joris Teepe / Billy Hart

Sfeervolle jazz van akoestisch trio uit Brooklyn, New York, met de legendarische drummer Billy Hart, die eerder samenwerkte met o.a. Miles Davis en Stan Getz.

Recent heeft contrabassist Joris Teepe in New York het album The Brooklyn Sessions opgenomen met pianist Marko Churnchetz en drumlegende Billy Hart. Het album opent met Full House, een compositie van Wes Montgomery bij wie Billy Hart van 1966-1968 in de band speelde. Billy Hart en Joris Teepe liepen elkaar al in de jaren 90 tegen het lijf in Brooklyn. Ze woonden niet ver van elkaar vandaan en speelden in dezelfde clubs. ‘Er waren altijd wel sessies waar we nieuwe stukken konden uitproberen, een heel enerverende tijd’, herinnert Joris zich.

Joris Teepe is tegenwoordig weer wat vaker in Nederland, maar New York is sinds 1992 zijn vaste verblijfplaats. Hij werkte met grootheden als Benny Golson, Bobby Watson, Sonny Fortune, Chris Potter en Randy Brecker. Joris maakte 9 jaar lang deel uit van het Rashied Ali Quintet, waarmee hij over de hele wereld toerde. De klassiek geschoolde pianist Marko Churnchetz is afkomstig uit Slovenië en woont sinds 2015 in Brooklyn. Billy Hart speelde in de beginjaren van zijn carrière met soulzangers als Otis Redding en Sam and Dave. Hij nam platen op met McCoy Tyner, Wayne Shorter en Joe Zawinul en is te horen op Miles Davis’ album On the Corner. Hij maakte deel uit van Herbie Hancock’s sextet en toerde met Stan Getz.

’s Middags geven Churnchetz, Teepe en Hart een workshop in de buurt van Utrecht  georganiseerd door JAM Wil je daarbij aanwezig zijn als toeschouwer neem dan contact op via: info@JAMNederland.com

Marko Churnchetz piano, Joris Teepe bas, Billy Hart drums