Menu

REFLEX

Kit Downes – DR. SNAP

Nieuw audiovisueel project rond aanstormende Britse pianist.

REFLEX
Jazz kent een geschiedenis in activisme; in het ombuigen, loslaten of verwerpen van conventies. Jazz gaat nog altijd een stevig gesprek aan met de status quo. In haar meest vrije vorm, improvisatie, is jazz een constante zoektocht naar nieuwe gespreksvormen. In REFLEX nodigen wij makers uit om werk te maken in reflectie op de wereld en haar samenleving. In dit nieuwe concert in de serie presenteert Kit Downes zijn ‘DR. SNAP’. Hiervoor werkt het trio ENEMY samen met vijf musici en een beeldend kunstenaar.

De Britse pianist, organist en harmoniumspeler Kit Downes oogst veel waardering voor zijn diverse albums op ECM Records. Hij werkte samen met onder anderen drum-‘n-bass-pionier Squarepusher, singer-songwriter Sam Amidon en jazzgroep Empirical. Ook componeerde Downes voor onder meer London Contemporary Orchestra en Ensemble Klang. Hij is componerend lid van ENEMY, het pianotrio dat voor dit concert uitgebreid wordt met onder anderen de Nederlandse jazzhelden Reinier Baas en Ben van Gelder.

REFLEX is een eigen productie van BIMHUIS Productions en kwam tot stand met steun van Ammodo.

Ben van Gelder altsax, Robin Fincker tenorsax, Percy Pursglove trompet, Ketija Ringa Karahona fluit, Kit Downes (ENEMY) piano, Reinier Baas gitaar, Petter Eldh (ENEMY) bas, James Maddren (ENEMY) drums, Sun-Mi Hong drums, Veslemøy Narveson drums/percussie, Juliane Schütz visuals