Menu

Vocal Jazz latin Jazz

Josee Koning: Doce Presença ft. Ivan Lins & Leonardo Amuedo

Pionier van het Braziliaanse lied in Nederland komt met nieuw album, met speciale gast en viervoudig Grammy-winnaar Ivan Lins.

Josee Koning wordt zowel in Nederland als Brazilië geprezen om haar fluwelen stemgeluid. Als eerste zangeres in ons land wijdde zij zich aan de Braziliaanse muziek, aanvankelijk met de band Batida en later solo. Haar elfde solo-album Doce Presença werd geproduceerd door de beroemde Braziliaanse pianist en zanger Ivan Lins, die het omschrijft als: ‘Delicaat, intiem, melodieus en met geweldige teksten.’ Als kroon op deze bijzondere muzikale samenwerking is de viervoudig Grammy-winnaar special guest tijdens een drietal concerten in Nederland, waaronder deze in onze zaal.

Josee wordt begeleid door een internationale band met meestergitarist Leonardo Amuedo, die tegenwoordig in de Verenigde Staten woont. Hij neemt zijn zoon mee, de talentvolle drummer Danilo Amuedo. Pianist Hans Vroomans begeleidt Josee al vele jaren en is een absolute specialist in het Braziliaanse repertoire. De veelzijdige Braziliaanse bassist Matheus Nicolaiewsky maakt het kwartet compleet.

Josee Koning zang, Leonardo Amuedo gitaar, Hans Vroomans piano, Matheus Nicolaiewsky bas, Danilo Amuedo drums

Special guest Ivan Lins