Menu

BIMHUIS & The Rest is Noise

Fire! Orchestra

Alles draait om improvisatie en energie in dit orkest met strijkers en blazers, samengesteld door het trio Fire! met de Zweedse saxofonist Mats Gustafsson (The Thing).

Dit concert wordt uitgezonden via Bimhuis Radio

Voor het project ARRIVAL! heeft het Fire! Orchestra een nieuwe vorm aangenomen, grotendeels akoestisch en met de nadruk op strijkers en klarinetten. Net als in de vorige formaties wordt de basis gelegd met riffs die zich telkens ontwikkelen tot iets unieks, en zijn vocalistes Mariam Wallentin en Sofia Jernberg opnieuw prominent aanwezig.

 

In 2011 besloten de leden van Fire! hun experimentele trio uit te breiden tot orkest, met interessante musici uit verschillende hoeken, van jazz en impro tot rock. Saxofonist Mats Gustafsson, die ook deel uitmaakt van The Thing, treedt hierbij op als componist en dirigent. Daarbij geeft hij ruimte aan een weids spectrum aan invloeden, van avant-jazz tot folk, noise, krautrock.

 

‘Astonishing… the group surge and roar but groove, too’ (The Wire).

 

‘Awesomely powerful’ (The Guardian).

Mariam Wallentin, Sofia Jernberg stem, Mats Gustafsson baritonsax, Isak Hedtjärn klarinet, Per Texas Johansson basklarinet/contrabas, Susana Santos Silva trompet , Anna Lindal, Josefin Runsteen, Katt Hernandez viool, Leo Svensson cello, Alexander Zethson piano, Johan Berthling bas, Andreas Werliin drums

Facebook event

After

DJ Parsnip