Menu

albumpresentatie NEW DUTCH JAZZ

Ella Zirina solo | Tijs Klaassen Kwintet

Rijzende sterren uit de Amsterdamse jazz presenteren hun nieuwe albums.

In de afgelopen jaren bouwden we een sterke band op met de jonge musici die hun opwachting maken in dit dubbelconcert. Zo bracht gitarist Ella Zirina haar debuutalbum uit op BIMHUIS Records en presenteert ze nu de opvolger. En de leden van het Tijs Klaassen Kwintet speelden al in diverse samenstellingen op ons podium. Nu komt ook deze band met een nieuw album.

Ella Zirina speelt composities van haar nieuwe soloalbum Unraveler op DOX Records. Het album beweegt zich door verschillende sferen en stemmingen. Het verkent texturen en technieken waarmee de grillige schoonheid van de gitaar tot uitdrukking komt. De uit Letland afkomstige gitarist studeerde cum laude af aan het Conservatorium van Amsterdam en kreeg les van onder anderen Jesse van Ruller en Reinier Baas.

Tijs Klaassen is een veelgevraagd bassist in de Nederlandse jazz. Zijn eigen kwintet is in feite een hechte vriendengroep. Ondanks hun jonge leeftijd spelen de leden al bijna tien jaar samen in diverse formaties. Ze voelen zich thuis in de grensgebieden tussen jazz, klassiek, elektronica en vrije improvisatie. Dit voorjaar verschijnt hun nieuwe album Adhocism op ZenneZ Records en Elastic Records.

Ella Zirina gitaar

Tijs Klaassen Quintet
Mo van der Does altsax, Matthias Van den Brande tenorsax, Floris Kappeyne piano, Tijs Klaassen contrabas, Wouter Kühne drums