Menu

Your Saturday Getaway

Early Show: VANBINSBERGEN PLAYSTATION – REMISE

‘Best of’-concert van gitaarfenomeen Corrie van Binsbergen, nog één keer op tournee

Wie haar wervelende gitaarspel nog eens live wil meemaken is gewaarschuwd: na 2020 stopt Corrie van Binsbergen met optreden om zich volledig te richten op componeren. Tot die tijd pakt ze uit met Playstation, haar all-starband met acht eigenzinnige musici. In de early show speelt de band onder meer materiaal van Tales Without Words, het conceptalbum dat begin 2017 uitkwam, met bewerkingen van composities voor haar literaire concerten. Gelaagde muziek met een mysterieus randje.

Met bands als Corrie en de (Grote) Brokken heeft Corrie van Binsbergen iets unieks neergezet, een ‘playground’ voor illustere namen uit pop, rock, jazz en hedendaagse muziek. Daar kwamen beroemde schrijvers en dichters bij voor haar succesvolle literaire concerten, voortgekomen uit het jaarlijkse Brokkenbal tijdens de Boekenweek. Muzikaal valt Van Binsbergen te beschouwen als de Nederlandse Frank Zappa.

 

BIMHUIS & corona

 

 

Your Saturday Getaway

 

 

Miguel Boelens altsax/sopraansax, Mete Erker tenorsax/basklarinet, Morris Kliphuis hoorn/trompet, Joost Buis trombone/lapsteel, Albert van Veenendaal prepared piano, Corrie van Binsbergen gitaar, Dion Nijland bas, Yonga Sun drums