Menu

On the Roof 10 Jaar

Early Show: Juan Pablo Dobal & Untraveled Land & More

Tienjarig jubileum van de illustere serie zomerconcerten.

Al tien zomers lang organiseert On The Roof jazzconcerten bij zonsondergang, op het dak van een prachtlocatie in Amsterdam-Noord. Hoog tijd voor een speciaal jubileum in het BIMHUIS, met smaakmakers van de afgelopen tien jaar. Het programma start in het Atrium om 18:45: De songs van Gabriel Milliet zijn als brieven of oude foto’s. De Braziliaanse zanger/gitarist woont sinds 2017 in Amsterdam, maar zijn geboortestad São Paulo is nooit ver weg in zijn muziek. In het BIMHUIS wordt hij begeleid door Yanna Pelser (altviool/zang) en Dario Trapani (gitaar/zang).

De in Argentinië geboren pianist Juan Pablo Dobal opent het jubileum met een solo-optreden. Dobal speelt al decennialang tango met Carel Kraayenhof en werkte samen met Omar Mollo, Fernando Lameirinhas en Eric Vloeimans, onder vele anderen.

Altviolist Oene van Geel was al regelmatig te zien bij On The Roof, in groepen als Zapp en Estafest. In het kersverse Untraveled Land speelt hij met een andere graag geziene gast, Nawras Altaky, die bekend staat om zijn betoverende improvisaties op de ud, de Arabische luit. Untraveled Land gaat uit van de verhalende kracht van muziek. Explosieve passages, een lange spanningsboog, stilte: voor alles is er plaats. De groep bestaat verder uit celliste Annie Tangberg en saxofonist Koen Boeijinga.

BIMHUIS & Corona

 

 

Juan Pablo Dobal Solo
Juan Pablo Dobal piano

Untraveled Land
Nawras Altaky zang/oud, Annie Tangberg zang/cello, Koen Boeijinga sax, Oene van Geel altviool/percussie

Gabriel Milliet zang/gitaar, Yanna Pelser zang/altviool, Dario Trapani zang/gitaar