Menu

Dox 25: Benjamin Herman Trio + Anton Goudsmit, Gideon van Gelder & Lilian Vieira, Gijs Idema & ADAM Quartet

Grote namen en aanstormend talent vieren twee dagen feest ter ere van Dox, dat 25 jaar bestaat.

Het Amsterdamse muziekbedrijf Dox viert dit jaar zijn 25-jarige bestaan. Dox werkte de afgelopen jaren aan carrières van toonaangevende artiesten als Benny Sings, Benjamin Herman, New Cool Collective en Reinier Baas. Ter ere van het jubileum cureert Dox twee avonden op ons podium. Met op de eerste avond: grote namen uit de Nederlandse jazz.

Benjamin Herman Trio (+ Anton Goudsmit)
Benjamin Herman is een van de bekendste en meest gerespecteerde saxofonisten van Nederland. Als solo-artiest en bandleider van New Cool Collective bracht hij meer dan vijftig albums uit. Hij werkte samen met iedereen van Dr. John tot Paul Weller en van Han Bennink tot Rein de Graaff. Het Benjamin Herman Trio een vaste waarde in zijn leven. Met bastalent Thomas Pol en jazzdrummer pur sang Joost Patočka bracht hij meerdere albums uit. Nu spelen ze werk uit dit oeuvre, met speciale gast Anton Goudsmit op gitaar.

Gideon van Gelder & Lilian Vieira
Lilian Vieira maakte wereldwijd furore met de Brasil-electro band Zuco 103. De veelzijdige Braziliaanse zangeres is echter ook regelmatig te horen in kleinere, akoestische bezettingen. Pianist Gideon van Gelder gooide hoge ogen in de internationale pers met zijn albums Perpetual en Lighthouse. Hij werkte samen met José James, Benjamin Herman, Becca Stevens en vele anderen. Als duo geven ze hun eigen draai aan muziek van Toninho Horta. De Braziliaan Toninho Horta is een van de belangrijkste componisten en musici op het grensvlak van de Braziliaanse klassieke muziek en jazz. Hij werkte als gitarist en arrangeur voor grootheden als Elis Regina, João Bosco en Sérgio Mendes.

Gijs Idema & ADAM Quartet
Gitarist Gijs Idema studeerde aan het Conservatorium van Amsterdam en de Manhattan School of Music in New York. Zijn meest recente album Shaping Time is het vervolg van het in augustus 2020 verschenen solo-album Marking Time. Waar bij het solo-album de focus lag op de relatief introverte elektrische gitaar, verschuift bij Shaping Time het kader naar een groter geheel met de toevoeging van het ADAM Quartet en zangeres Anna Serierse.

Benjamin Herman altsax, Thomas Pol contrabas, Joost Patocka drums, Anton Goudsmit gitaar.

Gideon van Gelder toetsen, Lilian Vieira zang

Gijs Idema gitaar, Anna Serierse zang, Hannelore De Vuyst viool, Kaja Majoor viool, José Nunes altviool, Renée Timmer cello.

After

DJ Jacques Echec