Menu

Corrie van Binsbergen & HKU Large Ensemble

Open-minded ensemble speelt composities van Nederlands jazzfenomeen.

‘A mind is like a parachute. It doesn’t work if it is not open’: met dit motto van Frank Zappa in gedachten dirigeert Corrie van Binsbergen het HKU Large Ensemble door hoogtepunten uit haar oeuvre. De composities krijgen een grootse uitvoering van een speciale bezetting met tien blazers, een dubbele ritmesectie, een malletspeler en een spoken word-performer. Diverse muziekstudies van het HKU zijn vertegenwoordigd in het ensemble, van Jazz & Pop tot Klassiek en Musician 3.0.

Corrie van Binsbergen is componist, gitarist en leider van Stichting Brokken waarmee ze talloze grensoverschrijdende projecten initieerde. Bekend werd ze met haar groep Corrie en de (Grote) Brokken. Ze ontwikkelde een eigenzinnige en verrassende combinatie van muziek en literatuur, die ze films voor de oren noemt. Ze werkte samen met vele schrijvers en ontving belangrijke prijzen, waaronder de Boy Edgar Prijs. Haar samenwerking met het HKU Large Ensemble ging dit voorjaar in première in de Grote Zaal van TivoliVredenburg, wat leidde tot een concert op het North Sea Jazz Festival.

Corrie van Binsbergen dirigent,
Ming Lie stem, Manuel Giacaz fluit, Juana Justicia Garcia fluit, Prajolan Thapa altsax, Isaac Turner tenorsax, Mathilde Van der Meij tenorsax/sopraansax Machiel Haveman baritonsax, Johan Wienen trompet, Jaap de Vries trompet, Pedro Fontes Jeronimo trompet, Willem Ruijs trompet, Zofia Imiela piano, Jihye Hwang piano, Noah Stakenborg gitaar, Douhu Man contrabas, Pedro Pablo Silva Barroilhet basgitaar, Jakko Akkermans drums, Harry Lund drums, Lucas Jansen percussie.