Menu

BIG NEW DUTCH JAZZ

Coal Harbour: Kafkaësk

Elf musici betreden het absurde universum van Franz Kafka, die honderd jaar geleden overleed.

In juni 2024 is het honderd jaar geleden dat schrijver Franz Kafka op jonge leeftijd overleed. In Kafkaësk neemt de Rotterdamse band Coal Harbour zijn literatuur als inspiratiebron voor nieuwe muziek.

Franz Kafka is een van de meest fascinerende en invloedrijke schrijvers van de twintigste eeuw. Zijn werk, vaak omschreven als absurdistisch en surrealistisch, heeft diepgaande invloed gehad op de literatuur en filosofie. Kafka’s werk is ook nu nog uiterst relevant. Veel van zijn thema’s, zoals vervreemding en ontmenselijking, zijn altijd urgent gebleven. Met hun nieuwe muziek neemt Coal Harbour je mee naar de belevingswereld van de Tsjechische schrijver en worden er parallellen gelegd tussen de visie van Kafka en onze huidige tijd.

Het uit elf musici bestaande Coal Harbour zoekt de randen op tussen hedendaagse klassieke muziek en jazz. Kafkaësk is de opvolger van het uitstekend ontvangen FEEDFORWARD, waarmee het collectief in 2022 toerde langs podia en festivals door heel het land.

Mede mogelijk gemaakt door Fonds Podiumkunsten, Gemeente Rotterdam, Cultuurfonds, Norma Fonds.

Merel Junge viool, Hadewijch Hofland viool, Yanna Pelser altviool, Thomas van Geelen cello, Yoran Aarssen altsax/klarinet, Jesse Schilderink tenorsax/baritonsax, Tom Ridderbeekx trompet,, Oliver Emmit trombone, Robert Koemans piano/compositie, Thomas Pol bas, Willem Romers drums