Menu

rough diamonds

Anna Zavorina’s String Quintet + The Rabbits | Chief’s Condition

Aandacht voor de jazzgeneratie van morgen met getalenteerde bands van het Conservatorium van Amsterdam.

Het Conservatorium van Amsterdam barst van jonge, bevlogen musici die allerlei interessante initiatieven ontplooien. Vanaf 21 mei tot eind juni is ons podium het decor voor deze Rough Diamonds, met meerdere bands per avond, gratis toegankelijk voor publiek. Vanavond treden op:

Anna Zavorina’s String Quintet + The Rabbits

Twee bands in de eerste set, waarin strijkers centraal staan. Anna Zavorina’s String Quintet haalt inspiratie uit Russische componisten, gecombineerd met persoonlijke invloeden van bandleider, vocalist en contrabassist Anna Zavorina. The Rabbits is een ode van de muzikanten aan de vrijheid van hun jeugd, als rondspringende konijnen in de weide. De muziek, gecomponeerd door pianist David Saruchanov, is geïnspireerd door de structuur van klassieke muziek en de vrijheid van jazzimprovisatie.

CHIEFS CONDITION

CHIEFS CONDITION is een Amsterdams collectief dat jazzfunk en hiphop mixt, met een vijftal muzikanten uit verschillende achtergronden die samen een herkenbaar geluid neerzetten. Dit is ook te horen op hun eerste EP, INLY, uitgekomen in 2023.

SET 1: Anna Zavorina’s String Quintet + The Rabbits

Anna Zavorina contrabas/stem/componeren, Teddy Sicking viool, Linda Lucas viool, Alkistis Misouli altviool, Armand Morelli cello

Carolina Gemmell zang, Ori Ron cello, Flavia Escartin cello, David Saruchanov piano

SET 2: Chiefs Condition

Mael El Mazoughi toetsen, Rolan Eberhardt basgitaar, Enrico Neri drums, Yehorii Uzhva saxofoons, Mikolaj Tarczynski gitaar