Menu

Bimhuis & Space is the place presenteren

An Interplanetary Night: DJ MARCELLE | Bioluminus | THE PAPER ENSEMBLE | Dodó Kis | ZEA | Chris Corstens Quintet | Ruidoscuro

Een wervelwind aan grensverleggende optredens.

Onder de noemer An Interplanetary Night organiseert Space is the Place spectaculaire avonden waarin pijlers worden doorgezaagd en hokjes ineenstorten. Vanuit de jazz en improvisatie worden uiteenlopende genres verkend. Deze editie staan er maar liefst zeven acts op het programma.

BIOLUMINUS

Bioluminus is als een verbrandingsmotor waarin muzikale ideeën in hoog tempo circuleren. Alles draait hier om energie, maar bovenal om geconcentreerd luisteren. Het volle, toonrijke tenorspel en de bijzondere technieken van saxofonist Ada Rave staan hier tegenover de ritmische intensiteit van bassist Aaron Lumley en drummer Onno Govaert.

Ada Rave sax, Aaron Lumley bas, Onno Govaert drums

RUIDOSCURO (AMSTERDAM QUARTET)

Voor zijn project Ruidoscuro componeerde Frank Rosaly eigentijdse muziek geïnspireerd door de oorspronkelijke culturen van Midden- en Zuid-Amerika, pre-Columbus. Frank Rosaly werd gevormd als improviserend drummer in Chicago, waar hij samenwerkte met invloedrijke musici als Roscoe Mitchell, Jeff Parker en Dave Rempis.

Ibelisse Guardia Ferragutti stem/synth/elektronica, Andy Moor gitaar, Marta Warelis piano/synth, Frank Rosaly drums/elektronica

DODÓ KIS SOLO

Dodó Kis presenteert haar nieuwe solo-set op blokfluiten en EWI (Electronic Wind Instrument). De van oorsprong Hongaarse musicus heeft een achtergrond in de klassieke muziek en is een van de pioniers op de blokfluit op het gebied van live-elektronica en vrije improvisatie.

Dodó Kis blokfluiten/EWI

THE PAPER ENSEMBLE (IBELISSE GUARDIA FERRAGUTTI/JOCHEM VAN TOL)

Papier, synthesizer, elektronica en stem vormen het verfijnde klankpalet van het Paper Ensemble van Ibelisse Guardia Ferragutti en Jochem van Tol. Zij richten zich op klanken die we nog maar net kunnen waarnemen, waarmee ze bijna transparante melodieën en geluidsgolven voortbrengen.

Ibelisse Guardia Ferragutti stem/electronica, Jochem van Tol synth/elektronica

ZEA SOLO DANCE SET

Zea is zanger/gitarist/sample-kunstenaar Arnold de Boer, ook bekend van The Ex. Minimaal, maar met maximale inzet, elektrisch, akoestisch, eclectisch en ‘strange edge’: zo is hij te omschrijven. Met urgente teksten in het Engels en Fries, zijn moedertaal. Recht uit het hart en poëtisch, met rauwe beats en gruizige baslijnen.

Arnold de Boer stem/gitaar

CHRIS CORSTENS QUINTET ft. MARK NIEUWENHUIS

CCQ maakt Authentieke Avontuurlijke Amsterdamse jazz. Bandleider is saxofonist Chris Corstens, die krachtige, expressieve melodieën verwerkt in composities als Treiffel, Junglebumps en Drie Vliertjes. Drie van de vijf bandleden leerden elkaar kennen in de legendarische lawaaiklas van Misha Mengelberg.

Chris Corstens tenor- en sopraansax, Mark Nieuwenhuis trompet, Oscar Jan Hoogland piano, Harald Austbø cello, Onno Govaert drums

DJ MARCELLE

DJ Marcelle staat voor verrassing, avontuur en entertainment. Ze heeft haar kwaliteiten bewezen als musicus en dj en ze weet hoe ze een avond tot een zinderend hoogtepunt kan brengen met haar veelzijdige muziekselectie.

Space is the Place