Menu

Met o.a. KANAZOÉ ORCHESTRA, VICTOR MENDOZA BAND, VIKTOR BENEV

AMSTERDAM MARIMBA WEEKEND: LA FIESTA

Slotspektakel van het festival gewijd aan de marimba, met internationale spelers en componisten bijeengebracht door Tatiana Koleva, ‘een van de beste marimbaspeelsters ter wereld’ (het Parool).

 

Het melodieuze slaginstrument marimba staat centraal tijdens het Amsterdam Marimba Weekend (AMW). Oeroude varianten komen aan bod, zoals de balafon uit Afrika en de chonta uit Midden-Amerika, maar ook de nieuwste instrumenten die gebruikt worden in de hedendaagse muziek. Vier dagen lang komen virtuoze bespelers, nieuwe sterren en baanbrekende componisten langs op AMW. Hoogtepunt is het slotconcert in het BIMHUIS: La Fiesta, een daverend feest met jazz en improvisatie, West-Afrikaanse muziek, Latin, elektronica en klassiek.

Het spectaculaire Kanazoé Orkestra, voor het eerst live in Amsterdam, staat onder leiding van supertalent Seydou Diabaté, die eigentijdse jazz maakt met de traditionele balafon. De Mexicaanse vibrafonist/componist/producer Victor Mendoza is te gast met zijn prestigieuze latinjazzband. De nieuwe generatie wordt vertegenwoordigd door Viktor Benev, die de elektronische MalletKAT bespeelt. Tatiana Koleva’s Youth Percussion Pool, de huisband van het AMW, speelt het geliefde arrangement van West Side Story van Leonard Bernstein en slaat de handen ineen met Victor Mendoza en Viktor Benev voor de uitvoering van een spectaculair nieuw arrangement door Koleva en Benev.

Na het concert is er een afterparty met drankjes, marimba en loungemuziek door dj Joost Buis. Voor meer details check Amsterdam Marimba Weekend. Het AMW is een initiatief van Tatiana Koleva en Henny van de Abbeelen (Pustjens Percussion Products).

KANAZOÉ ORCHESTRA, VICTOR MENDOZA BAND, VIKTOR BENEV, TATATIANA KOLEVA, YOUTH PERCUSSION POOL

After

DJ Joost Buis