Menu

BIMHUIS 50

Yoràn Vroom Group of Friends ft. Mehdi Nassouli

Virtuoze drummer leidt band met bevriende topmusici en speciale gast.

Met Group Of Friends presenteert Yoràn Vroom eigen werk van zijn albums ‘Across A Spectrum” (2021) en ‘A Forgotten Story’ (2023). De muziek van ‘Across A Spectrum’ staat vooral in teken van de rijkdom van de Caraïbische cultuur, waar de musici hun eigen kijk op geven met collectieve improvisatie als gemene deler.

Het tweede album ‘A Forgotten Story’, is het live-album van Vrooms’ REFLEX-project, de concertserie van onze BIMHUIS Productions-afdeling waar musici hun kijk op de tijdsgeest presenteren. De virtuoze drummer riep familie en vriend samen om te reflecteren op de coronajaren. Vroom nam het perspectief van “een geschiedenisstudent uit de volgende eeuw, aangewezen op de achtergebleven bronnen”. Samen met o.a. vier percussionisten en twee dansers vertelde hij een verhaal over duizelingwekkende herhaling, hoop en het verliezen daarvan. Nu presenteert Vroom een combinatie van beide albums met zijn Group of Friends, een vijftal virtuoze musici waar Vroom graag mee speelt. Speciale gast is Mehdi Nassouli, de internationaal geroemde Marokkaanse zanger en bespeler van het snaarinstrument guembri.

Itai Weissman EWI, Timothy Banchet piano/toetsen, Nathaniel Klumperbeek bas, Yoràn Vroom drums, Yariv Vroom percussie, Fantison Araby O’bryan Mandinka percussie

Mehdi Nassouli guimbri


Restaurant

Het concert combineren met een diner? Ons restaurant is open op concertavonden, doorgaans vanaf 18:30 uur. Reserveren aanbevolen.

Meer info
za 12 oktober 2024
Yoràn Vroom Group of Friends ft. Mehdi Nassouli
tickets