Menu

BIG

West Coast Big Band: Tribute to Peter Herbolzheimer

Ode aan een bigband-gigant, met internationale topsolisten uit diens orkest.

Wegens gezondheidsproblemen kan Bart van Lier niet optreden. Zijn vervanger is de Belgische trombonist Marc Godfoid, die ook jarenlang in de Herbolzheimer bigband speelde. 

De roemruchte bigband van Peter Herbolzheimer maakte furore in de jaren 70, 80 en 90. Zijn eigenzinnige werk als componist en arrangeur heeft een geheel eigen signatuur en vooral veel energie. Echte live-muziek. De West Coast Big Band brengt een ode aan Peter Herbolzheimer en neemt drie solisten uit de oorspronkelijke band mee voor een avond vol onvervalste bigband-jazz.

Peter Herbolzheimer was een Duits-Roemeense trombonist die vooral bekend werd als bandleider, componist en arrangeur. Hij overleed in 2010. Ook Nederlandse jazzmusici speelden in zijn orkesten, onder wie grote namen als Ferdinand Povel, Peter Tiehuis en Ack van Rooyen. Voor deze speciale ode maken drie solisten uit de oorspronkelijke bigband hun opwachting: Marc Godfoid op trombone, John Ruocco op tenorsax en klarinet en Andy Haderer op trompet.

West Coast Big Band o.l.v. Nils van Haften, Marc Godfoid trombone, John Ruocco tenor sax/klarinet, Andy Haderer trompet

Louis Sloot, Michel de Haas altsax, Hans Goemans, Johan Ehrlich tenorsax, Martin van der Woude baritonsax, Nanouck Brassers, Kees Kamphuis, Ronald Kappert, Erik Hilferink, Erika Klap trompetten, Joop Meijlink, Gert Bloemen, Geert van Gorp, Jelle Post trombones, Cor Knegjens piano, Willem van Wijngaarden bas, Sander Smeets drums