Menu

NEW DUTCH JAZZ

Van Ruller // Hogenhuis

Illuster duo met brede kijk op saxofoon en gitaar.

Deze Nederlandse jazzhelden hebben al bijna geen introductie meer nodig: gitarist Jesse van Ruller en saxofonist Maarten Hogenhuis vormen een veelzijdig duo. Hoewel hun wortels in de jazz liggen, laten ze zich graag inspireren door eigenzinnige bands en songwriters als Sufjan Stevens, Andrew Bird, Grizzly Bear en Blake Mills. Beide spelers zoeken de dialoog en doorbreken de traditionele rolverdeling van begeleider en solist. Na een succesvolle debuutplaat als duo presenteren ze nu hun nieuwe album, wat naast akoestische ook nabewerkte stukken bevat waarbij saxofoon en gitaar op alle mogelijke manieren worden ingezet.

Jesse van Rullers reputatie als een van de meest getalenteerde gitaristen van zijn generatie reikt wereldwijd, wat leidde tot samenwerking met grootheden als Roy Hargrove, Joe Lovano en Bill Stewart. Uit zijn intuïtieve spel spreekt een diep gevoel voor melodie en een hoge ritmische wendbaarheid. Maarten Hogenhuis maakt deel uit van de internationaal geroemde formatie BRUUT!, hij leidt zijn eigen trio en kreeg in 2019 de North Sea Jazz Compositie Opdracht toegekend. Als veelgevraagd sideman heeft hij zichzelf bewezen in allerlei genres.

Maarten Hogenhuis saxofoon, Jesse van Ruller gitaar


Restaurant

Het concert combineren met een diner? Ons restaurant is open op concertavonden, doorgaans vanaf 18:30 uur. Reserveren aanbevolen.

Meer info
zo 15 september 2024
Van Ruller // Hogenhuis
tickets