Menu

Red Light Jazz Jazz te Gast

Tijn Wybenga & Friends ft. Avishai Cohen

Eigenzinnige componist brengt twaalf topmuzikanten naar onze zaal.

Op 7 en 8 juni vindt het festival Jazz te Gast plaats, een tweejaarlijks muziekfestival dat het kleine Zuidhorn omtovert tot het absolute middelpunt van de Europese jazz. De iconische trompettist Avishai Cohen is Artist in Residence van Jazz te Gast en stelt samen met componist Tijn Wybenga het programma samen, waarin 13 topmusici worden uitgedaagd om in één dag 7 uur nieuwe muziek voor te bereiden en uit te voeren.

Op de zondagavond, wanneer ook het Red Light Jazz festival in Amsterdam plaatsvindt, brengt Wybenga dit geselecteerde muzikantgezelschap (waaronder Cohen) mee naar onze zaal, voor een speciaal, eenmalig concert met nieuw werk van Joachim Badenhorst, Marc Alberto, Teis Semey, Suzan Veneman en Tijn Wybenga. Een smeltkroes op het scherpst van de snede met nieuwe composities, improvisaties en spontane muzikale ideeën van een dreamteam van in totaal twaalf topmuzikanten in verschillende bezettingen.

Leila Martial stem, Avishai Cohen trompet, Suzan Veneman trompet, Marc Alberto saxofoon, Joachim Badenhorst klarinet, Tijn Wybenga toetsen/composities, Elias Stemeseder piano, Teis Semey gitaar, Alessandro Fongaro contrabas, Anton Eger drums, Vernon Chatlein percussie, Momi Maiga kora, Aleksander Sever vibrafoon

Noordpool Strijkkwartet
Hieke Dam viool, Tessel Hersbach viool, Luca Altdorfer altviool, Teodora Nedyalkova cello