Menu

BIMHUIS & Muziekgebouw presenteren

Terrasconcert 100% Cottone

Hete mix van impro, grooves en indie.

Dit is het neusje van de zalm voor liefhebbers van avontuurlijke jazz en improvisatie. Bassist Mauro Cottone is een ervaren sideman in talloze projecten. Dit debuut met zijn eigen band is een evenement van formaat. 100% Cottone bestaat naast Mauro zelf uit nog drie creatievelingen die hun belofte waarmaken in iedere groep waarin ze spelen. Verwacht een hete mix van jazz, elektronica, indierock en hiphop grooves.

Cottone componeerde voor zijn solodebuut zeven stukken voor een kwartet van gitaar, toetsen, bas en drums. Tot zover niks geks, maar bijzonder aan 100% Cottone is wel dat de bas in de meeste stukken een hoofdrol opeist. Cottones muzikale makkers, pianist Chaerin Im, gitarist Teis Semey en drummer Jamie Peet, behoren tot de spannendste jonge musici in de Amsterdamse scene.

Tickets en consumpties
Koop een ticket à € 18,00 voor een concert met borrel óf een concert met diner op de website het van Muziekgebouw. Alle consumpties (eten/drinken) reken je ter plekke af op het terras.

 Slecht weer?
Bij slecht weer verplaatsen we het optreden naar binnen in de Entreehal, met uitzicht over het IJ.

Tot slot een tip: pal aan het water kan de zonkracht sterk zijn en kan het behoorlijk waaien, wees hierop voorbereid.

Mauro Cottone basgitaar, Chaerin Im piano, Teis Semey elektrische gitaar, Jamie Peet drums


Restaurant

Het concert combineren met een diner? Ons restaurant is open op concertavonden, doorgaans vanaf 18:30 uur. Reserveren aanbevolen.

Meer info
vr 9 augustus 2024
Terrasconcert 100% Cottone
tickets