Menu

albumpresentatie NEW DUTCH JAZZ

Teis Semey Quintet

Rauwe, extraverte jazzband presenteert nieuw album En Masse!

Teis Semey zet jazz onder hoogspanning met zijn energieke gitaarspel. Afkomstig uit Denemarken, ontwikkelde hij in Amsterdam zijn felle elektrische gitaargeluid. Daar vormde hij ook zijn band met bekende partners-in-crime uit de stad. En nu is er dan het nieuwe album En Masse! Hierop vindt hij een balans tussen chaos en tederheid, rauwe energie en diepe concentratie. Daarbij verwijst hij naar zijn Scandinavische achtergrond, met titels als ’A Tender Melody to Help Me Get Through Winter’  en ’A Song for My Siblings’.

Nieuwste bandlid Jesse Schilderink op tenorsax is een muzikale bulldozer. Samen met altsaxofonist José Soares geeft hij de band een extraverte uitstraling. Met Sun-Mi Hong op drums en Jort Terwijn op bas zorgt het Teis Semey Quintet voor sensatie, met rauwe energie op het podium. Teis Semey grijpt hiermee terug op zijn debuutalbum Mean Mean Machine (2021), na uitstapjes richting koormuziek op Midnight Mess Vol. 1 (2023) en elektro-impro op Crudo (2024).

José Soares altsax, Jesse Schilderink tenorsax, Teis Semey gitaar, Jort Terwijn bas, Sun-Mi Hong drums


Restaurant

Het concert combineren met een diner? Ons restaurant is open op concertavonden, doorgaans vanaf 18:30 uur. Reserveren aanbevolen.

Meer info
do 26 september 2024
Teis Semey Quintet
tickets