Menu

ORCHESTRE PARTOUT

TABULA RASA 2 – O.L.V. MONICA AKIHARY & BEHRANG ALIBABAEI

Twintig musici van over de hele wereld gaan op avontuur met eeuwenoude zangkunst.

Ga mee op een spannende reis en beleef hoe jonge musici experimenteren met eeuwenoude vocale tradities, onder leiding van stemkunstenares Monica Akihary en Perzische maestro Behrang Alibabaei.

Behrang, oud-leerling van de Iraanse zanglegende Mohammad-Reza Shajarian, is meester in tahrir, een expressieve manier van zingen, vol versieringen, vergelijkbaar met de ornamenten in de Perzische kalligrafie. Monica Akihary toont een ongekende techniek en zeggingskracht in haar gedurfde improvisaties, waarin ze van haar stem een instrument maakt.

Dit concert is het resultaat van twee dagen experimenteren. Twintig jonge internationale musici van het Conservatorium van Amsterdam en Orchestre Partout starten met een tabula rasa, een onbeschreven blad. Samen streven ze naar een nieuw geluid, dat recht doet aan elk individu in het ad hoc ensemble.

Tabula Rasa is een reeks muzikale ontmoetingen van jonge muzikanten onder leiding van inspirerende muzikale meesters. Deze concertreeks is een initiatief van Orchestre Partout, in samenwerking met Conservatorium van Amsterdam en het BIMHUIS.

BIMHUIS & Corona

 

Ali Faseeh, Baraa Ebrahem, Behrang Alibabaei, Mohamed al Tayeb, Yasmin Khaled, Eva de Wilde, Femke Hulsman, Jessie Nokes, Rachel Guertin, Sarah van Eijk, Wei Wei Li Li vocal, Al Gaeth Ali vocal/guitar, Ziad Haji Bik ud/vocal, Danial Pourfarzad rap, Hashem Kabreet percussion

Coaches Monica Akihary, Behrang Alibabaei