Menu

IMPRO FOCUS

Swallow’s Pyjamas

De springlevende muzikale wereld van Misha Mengelberg door Benjamin Herman, Sun-Mi Hong, Alistair Payne, Tobias Delius, Ernst Glerum en Youngwoo Lee.

Tussen de ontbrandende en uitdovende sterren in het universum van de jazz zweven er ook genoeg leefbare planeten rond. De planeet Misha Mengelberg is zo’n toevluchtsoord, een ontmoetingsplek voor muzikale zielen. Zij worden aangetrokken door de absurdistische humor en verlichtende melodieën van de invloedrijke componist, die ook na zijn dood in 2017 zorgt voor onwaarschijnlijke verbindingen in de geïmproviseerde muziek.

Zowel bekende als nieuwe gezichten duiken op in deze nieuwe band, die eer betuigt aan Mengelberg. Benjamin Herman, Ernst Glerum en Tobias Delius werkten direct met hem samen. De jongere spelers in de band voelen de invloed van Mengelberg doordat zij actief zijn in de Nederlandse jazz- en improvisatiemuziek, waarop hij een onmiskenbare stempel heeft gedrukt. Zij nemen daarbij hun eigen achtergrond mee: Young-Woo Lee en Sun Mi-Hong zijn beiden afkomstig uit Korea en Alistair Payne uit Schotland. Wat het repertoire betreft: verwacht swingende chaos en springende hazen!

Benjamin Herman altsax, Tobias Delius tenorsax, Alistair Payne trompet, Youngwoo Lee piano, Ernst Glerum contrabas, Sun-Mi Hong drums