Menu

NEW DUTCH JAZZ

Suzan Veneman – Zinder

Rijzende ster van de Nederlandse jazz presenteert filmische jazz met dynamisch trompetspel.

‘Zinder’ staat voor zinderend, levendig, vurig, sensationeel en in het moment zijn. Iets wat heel goed past bij het karakter en de beleving van de trompet, volgens Suzan Veneman. Zinder is de naam van haar nieuwe ensemble met een frontlinie van maar liefst vier trompetten. Het is tegelijk ook de titel van haar nieuwe album. Ze schreef de composities voor dit album als filmische taferelen, vol avontuur en kleurrijke harmonie.

Trompettist Suzan Veneman heeft in korte tijd veel aandacht getrokken met haar soulvolle en energieke spel. Na haar studie te hebben afgerond in de Verenigde Staten ontwikkelt ze zich op Nederlandse bodem als een veelzijdig componist en arrangeur. Zinder is het ensemble dat zij heeft opgericht naar aanleiding van een uitnodiging van componist en trompettist Dave Douglas om nieuwe muziek te schrijven voor zijn Festival of New Trumpet Music in 2021.

Suzan Veneman trompet/flugelhorn, Alvaro Jimenez trompet/flugelhorn, Gidon Nunes Vaz trompet/flugelhorn, Kurt Weiss trompet/flugelhorn, Tijs Klaassen contrabas, Wouter Kühne drums