Menu

NEW DUTCH JAZZ

Sjoerd van Eijck’s OAK & Willem Abelen’s FLUX

Verhalende jazz in dubbelconcert door twee veelbelovende Nederlandse bands.

Een avond wegdromen en je laten meenemen door de muzikale verhalen die verteld worden; dat is wat je kan verwachten bij dit dubbelconcert van twee jonge aanstormende Nederlandse bands: Sjoerd van Eijck’s OAK en Willem Abelen’s FLUX.

Eight is het tweede album van de band van pianist en componist Sjoerd van Eijck, OAK. Het album is het resultaat van een zoektocht naar een nieuw geluid, geïnspireerd door de muziek van Ennio Morricone uit de film The Hateful Eight en de Franse componist Olivier Messiaen. Met Eight laat de pianist het vermogen zien om klankbeelden te creëren die emoties oproepen en verhalen vertellen.

Doorwrochte composities worden op adembenemend intieme wijze vertolkt door OAK. Intense diepte, eenvoud, eerlijkheid’. (Storm Bakker, Jazzism)

FLUX is het debuutalbum van saxofonist en componist Willem Abelen. Hij ziet de plaat als een reflectie op de actualiteit, de chaotische tijden waarin we vandaag de dag leven. Het is filmische jazz, waarbij elk stuk een verhaal vertelt en tegelijkertijd de muzikanten de vrijheid krijgen hun eigen hoofdstuk er aan toe te voegen. De smaakvolle toevoeging van effectpedalen bij sax, gitaar en drums maakt de muziek nog rijker, die varieert van intiem en sfeervol tot groovy en chaotisch.

‘Schitterende, bezonken jazz met gevoel voor zowel detail als avontuur’. (Haarlems Dagblad)

Sjoerd van Eijck’s OAK
Koen Smits trompet, Sjoerd van Eijck piano, Nathan Wouters contrabas, Willem Romers drums

Willem Abelen’s FLUX
Willem Abelen tenorsax/sopraansax/effecten, Michal Niedbala piano, Tom Veltien gitaar/effecten, Freek Mulder contrabas, Yordi Petit drums/effecten