Menu

SHABAKA

Pionier van Britse Jazz begint nieuw hoofdstuk en presenteert zijn nieuwste album op verschillende fluiten.

De Londense jazzscene zit middenin een ware renaissance, met componist en bandleider SHABAKA als voortrekker. Beïnvloed door enerzijds zijn klassieke klarinetstudie aan de Guildhall School of Music in Londen en anderzijds de grime, house, jungle en dub uit de Londense underground beweegt SHABAKA zich als geen ander tussen genres.

Na successen als tenorsaxofonist en bandleider van de Sons of Kemet, The Comet is Coming en Shabaka and The Ancestors neemt SHABAKA nu afscheid van zijn saxofoon en gaat hij verder op verschillende fluiten, zoals de Oost-Aziatische Shakuhachi. Zijn laatste album, Afrikan Culture, is zijn eerste soloalbum op het prestigieuze Impulse!, het legendarische label achter de ‘spiritual jazz’ van John Coltrane en Pharoah Sanders. Nu komt hij naar onze zaal met een nieuw kwintet en nieuw album genaamd Perceive Its Beauty, Acknowledge Its Grace, waarop grote namen als Esperanza Spalding, Moses Sumney en zelfs André 3000 te horen zijn.

Shabaka Hutchings rieten, Miriam Adefris harp, Alina Bzhezhinska harp, Elliot Galvin piano, Hinako Omori toetsen/synthesizer