Menu

albumrelease IMPRO FOCUS

Schouten/Courtois/Janssen | Warelis | Klein/Rosaly/Warelis

Uitdagend driedelig concert gepresenteerd door het Amerikaanse label Relative Pitch Records.

Het in New York gevestigde label Relative Pitch Records richt zich op avant-jazz, improvisatie en experimentele muziek. Musici van over de hele wereld maken cd’s en digitale albums voor het label, waardoor een hecht internationaal netwerk is ontstaan. Dit driedelige concert viert de releases van Marta Warelis solo; het trio Tobias Klein, Marta Warelis en Frank Rosaly; en het trio Fie Schouten, Vincent Courtois en Guus Janssen.

Marta Warelis heeft een voorliefde voor improvisatie en experiment in allerlei stijlen, voor ‘instant composing’ aan de hand van nieuwe geluiden en invloeden. De van oorsprong Poolse improvisator op toetsen verkent de klankrijkdom van de akoestische piano, net als op haar eerste solo-album A Grain of Earth.

Begin volgend jaar verschijnt het eerste album van een trio met een bijzondere chemie: intens en relaxt tegelijk, waarbij ieder lid zijn of haar persoonlijkheid kan uiten. Basklarinettist Tobias Klein speelde vaker bij ons met Spinifex. Marta Warelis is aanstormend pianist in de Amsterdamse impro-scene. Drummer Frank Rosaly werkte eerder met o.a. Thurston Moore, Roscoe Mitchell en Ken Vandermark.

Klarinettist Fie Schouten, cellist Vincent Courtois en pianist Guus Janssen presenteren hun project Vostok – Remote Islands. Dit najaar verschijnt het gelijknamige album vol contrasterende sferen en klanken, geïnspireerd door het boek Atlas van de afgelegen eilanden – Vijftig eilanden waar ik nooit ben geweest en ook nooit zal komen van Judith Schalansky. Met live-drawing door Henning Bolte.

Fie Schouten klarinetten, Vincent Courtois cello, Guus Janssen piano, Henning Bolte live-drawing

Marta Warelis piano

Tobias Klein basklarinet, Frank Rosaly drums, Marta Warelis piano