Menu

Django Amsterdam

Robin Nolan Trio & Sandro Roy: Hot Club Nouveau

Van Transsylvanië via Parijs en The Beatles naar het heden op hét jazz manouche-festival van Nederland.

Verwacht dit jaar vuurwerk op gitaar en viool als climax van Django Amsterdam. Grote namen uit de internationale jazz manouche ontmoeten elkaar op deze tiende editie. Zoals elk jaar staat Django Amsterdam een weekend lang in het teken van gitaaricoon Django Reinhardt (1910-1953), grondlegger van de gypsy jazz, jazz manouche of swing manouche.

In Hot Club Nouveau nemen Robin Nolan en Sandro Roy je mee op een muzikale reis. Van Transsylvanië naar het Parijs van de jaren dertig en van George Harrison en The Beatles tot nu. Met boeiende verhalen, veel humor en een akoestische virtuositeit die diep geworteld is in de traditie van Django Reinhardt en zijn Quintette du Hot Club de France.

Engelsman Robin Nolan reist de wereld rond met een gitaar over zijn schouder, met Amsterdam als thuisbasis. Overal wordt hij gezien als een autoriteit op het gebied van jazz manouche. Hij was goed bevriend met George Harrison, speelde regelmatig met Bill Wyman en ontving complimenten van Willie Nelson.

Sandro Roy werd geboren in een Sinti-gezin en vanaf zijn zevende kreeg hij vioolles. Sindsdien won hij belangrijke prijzen en verbond hij zijn naam aan prestigieuze muziekscholen. Zijn debuutalbum Where I Come From verscheen in 2015 op het label Skip Records.

Deze zondagmiddag wordt ingeleid in ons restaurant door het melodieuze geluid van het Adrian Holovaty Trio. Gitarist Adrian Holovaty uit Chicago laat zich naast Django inspireren door onder anderen Chet Atkins en The Beatles.

Robin Nolan Trio & Sandro Roy:
Sandro Roy viool, Robin Nolan gitaar, Jan Brouwer gitaar, Arnoud van den Berg contrabas

Adrian Holovaty trio (start 14:00u):
Adrian Holovaty gitaar, Jaïr Stunt gitaar, Melvin Koenings bas