Menu

album release NEW DUTCH JAZZ

Reinier Baas’ Relief Party Release Party + Deadeye ft. Kit Downes

Nieuwe visies op jazz door twee bands met Reinier Baas, ‘een adembenemend talentvol gitarist’ (Jazzism).

Relief Party, de nieuwe band rond gitarist en ‘ongekroonde koning van de hedendaagse jazz’ (Jazzism) Reinier Baas, viert de release van een nieuw album. Met vooraf het trio Deadeye met Reinier Baas, Kit Downes en Jonas Burgwinkel.

Deadeye is een supergroep met enkele van de meest vooruitstrevende jazzmusici in Europa. Zij werpen een nieuwe blik op de traditionele combinatie van orgel, gitaar en drums. Vanuit een breed muzikaal spectrum worden jazz, rock, Britse folk en 20ste-eeuwse klassieke muziek met elkaar versmolten. Onvoorspelbaar, maar toch dansbaar. Complex, maar toch melodieus.

Relief Party speelt dansmuziek voor eigenaardige mensen, geschreven gedurende die lang vervlogen tijd toen we nog elkaars kapper waren en er een volkswoede losbarstte rond toiletpapier. Een viering van het leven en van de collectieve menselijke ervaring, door zes grootheden uit de Europese avant-jazz. Hun eerste album is nu eindelijk verkrijgbaar op vinyl.

‘Reinier Baas is de ongekroonde koning van de hedendaagse jazz. Een adembenemend talentvol gitarist, die met zijn instrument weet te imponeren en ontroeren en bovendien een begenadigd componist is die risico’s durft te namen’ (Jazzism).

Deadeye
Kit Downes Hammond orgel, Reinier Baas gitaar, Jonas Burgwinkel drums

Relief Party
Federico Calcagno klarinetten, Agostinho Sequeira marimba, Kit Downes piano, Reinier Baas gitaar/composities, Clemens van der Feen contrabas, Jonas Burgwinkel drums