Menu

IMPRO FOCUS albumpresentatie

Perch Hen Brock & Rain: Elegiacal

Vier improviserende kunstenaars uit Nederland en New York presenteren nieuw album.

Perch Hen Brock & Rain is een improviserend kwartet dat put uit verschillende ervaringen en achtergronden, een unieke combinatie van twee al lang bestaande duo’s. Ingrid Laubrock en Tom Rainey vertegenwoordigen het beste van de New York-scene terwijl Ab Baars en Ig Henneman sleutelfiguren zijn van de Nederlandse geïmproviseerde muziekgemeenschap. Deze vier werken samen op bijna telepathische wijze, vol passie en toewijding.

Het ensemble kwam in 2014 bijeen voor een uitgebreide Europese tournee, gevolgd door een optreden op het North Sea Jazz festival en een tournee door Canada in 2017. In 2018 speelde het kwartet op de ZomerJazzFietsTour Groningen. De dag erna ging Perch Hen Brock & Rain de studio in voor opnames, wat resulteerde in het album Elegiacal. Nu is eindelijk de tijd daar om het album live te presenteren.

‘Abstract is het codewoord voor Elegiacal, maar dan van het bijzonder subtiele soort. Prachtig hoe de klanken van de blaasinstrumenten, van Laubrock en Baars, hier met elkaar worden verweven tot één veelkleurig patroon. Henneman en Rainey horen we samen in ‘Old West Blues’, waarin vooral de slepende patronen op altviool opvallen’ (Ben Taffijn, Nieuwe Noten).

Ab Baars tenorsax/klarinet/shakuhachi, Ig Henneman altviool, Ingrid Laubrock tenorsax/sopraansax, Tom Rainey drums