Menu

Paolo Fresu & Rembrandt Trio

Italiaans trompetgenie en eigenzinnig Nederlands trio dagen elkaar uit.

Lyrisch, eigenzinnig, meeslepend, filmisch: deze eigenschappen worden toegeschreven aan zowel Paolo Fresu als het Rembrandt Trio. Deze vier musici zijn dan ook aan elkaar gewaagd. De combinatie van een typisch Nederlandse eigenwijsheid en een diep Italiaanse gevoel voor drama en esthetiek leverde al eerder prachtige muziek op. En uitverkochte concerten voor laaiend enthousiaste zalen door heel Nederland.

De Italiaanse trompettist Paolo Fresu staat al decennialang aan de top van de Europese jazz. Hij wordt geroemd om zijn lyrische stijl die doet denken aan Miles Davis’ gloriejaren. Hij werkte met grote namen als Carla Bley, Stefano Bollani, Ralph Towner, Richard Galliano en Omar Sosa. Ook als bandleider en initiatiefnemer van festivals heeft hij zijn sporen verdiend.

Het Rembrandt Trio staat al zestien jaar internationaal bekend om hun constante artistieke nieuwsgierigheid. Naast klassieke, Arabische en Perzische musici deelt het trio regelmatig het podium met gerenommeerde spelers uit de internationale jazz. De samenwerking met Paolo Fresu heeft zich ontwikkeld tot een avontuurlijke vriendschap.

Paolo Fresu trompet/bugel, Rembrandt Frerichs piano, Tony Overwater contrabas, Vinsent Planjer drums