Menu

Pablo Held’s Buoyancy Band

Fantasievolle mix van jazz en klassiek door nieuwe band met invloedrijke spelers uit heel Europa.

Pianist Pablo Held ziet zichzelf als een verteller van verhalen en een schilder van dromen. In zijn nieuwe band mengt hij zijn composities met eigen versies van zijn lievelingsmuziek. Dat kan jazz zijn of klassiek, maar ook soundtracks van Star Wars en Pippi Langkous, zoals op zijn recente album Buoyancy. Nu staat hij op het podium met dezelfde band als op het album, met Europese topspelers in een bijzondere bezetting: trompet, Hammondorgel, piano en drums.

Pablo Held wordt al jarenlang erkend als een boegbeeld van de Duitse jazz. De Keulse pianist laat momenteel van zich horen met de podcast Pablo Held Investigates, waarin hij internationale jazzmusici interviewt. Met zijn succesvolle vaste trio speelde hij met beroemdheden als John Scofield, Chris Potter en Norma Winstone. In zijn Buoyancy Band speelt hij met trompettist en hoornist Percy Pursglove, organist Kit Downes en slagwerker Leif Berger.

Percy Pursglove trompet, Pablo Held piano, Kit Downes Hammond B3, Leif Berger drums/percussie


Restaurant

Het concert combineren met een diner? Ons restaurant is open op concertavonden, doorgaans vanaf 18:30 uur. Reserveren aanbevolen.

Meer info
wo 11 september 2024
Pablo Held’s Buoyancy Band
tickets