Menu

BIMHUIS 50 BIMHUIS PRODUCTIONS | Legacy

Oscar Jan Hoogland: Trip Through The Years

Reis door een halve eeuw BIMHUIS met grote internationale groep aangevuurd door Oscar Jan Hoogland.

Al vijftig jaar is ons podium een spil in een internationaal netwerk van musici die vrijheid,  improvisatie en onafhankelijkheid hoog in het vaandel hebben. Oscar Jan Hoogland viert het met twaalf internationale topspelers die de geest van het BIMHUIS belichamen.

In allerlei bezettingen vieren zij het typische BIMHUIS-geluid aan de hand van bepalende namen en stromingen, zoals de dwars swingende Misha Mengelberg, Senegalese zang, de Chicago-scene, knisperende elektronica, de Zuid-Afrikaanse kwela’s van Sean Bergin, vrije improvisatie naast uitdagende compositie, het brutale The Ex, broeierige Ethiopische melodieën, latin-grooves en jazz van grootmeesters als Monk, Ellington en Sun Ra.

Oscar Jan Hoogland is een leidende figuur in de Amsterdamse impro-scene. Als laatste leerling van Misha Mengelberg heeft hij een sterke band met de historie die verbonden is met vijftig jaar BIMHUIS. Speciaal voor dit concert stelt hij een supergroep samen, waarin hijzelf piano en elektrische clavichord speelt.

Mola Sylla stem/xalam/mbira, Ibelisse Guardia Ferragutti stem, Mary Oliver viool, Harald Austbø cello/stem, Benjamin Herman altsax, Ada Rave tenorsax/klarinet, Ben LaMar Gay trompet/stem, Oscar Jan Hoogland piano/elektrisch clavichord, Andy Moor elektrische gitaar, Uldis Vitols bas/elektronica, Sun-Mi Hong drums, Onno Govaert drums


Restaurant

Het concert combineren met een diner? Ons restaurant is open op concertavonden, doorgaans vanaf 18:30 uur. Reserveren aanbevolen.

Meer info
vr 4 oktober 2024
Oscar Jan Hoogland: Trip Through The Years
tickets