Menu

BIMHUIS 50 ECM Recording Artists

Oded Tzur Quartet

Spraakmakende saxofonist uit New York verweeft jazz en spiritualiteit aan de hand van zijn nieuwste album My Prophet op ECM Records.

De New Yorkse Oded Tzur heeft zijn saxofoongeluid getransformeerd tot een volgens The Guardian ‘unique tenor sax whisper’. Tzur noemt die ontwikkeling qua spel en geluid een tien jaar durende sprong in het diepe, die ervoor gezorgd heeft dat hij inmiddels een van de vaandeldragers van de spirituele jazz is. Zijn muziek is net als een interactief gebed, stelt de New York City Jazz Record, dat alle kanten op kan.

My Prophet, het derde album van Tzurs kwartet op ECM Records, ziet de muziek als het middelpunt van een spirituele discipline: een profeet die ons niet vertelt over de toekomst, maar over wie we werkelijk zijn. Door middel van een mythische suite vertelt de saxofonist het verhaal van een almachtige god. Alles komt voorbij, van intiem gefluister tot extreme extase.

Oded Tzur tenorsax, Nitai Hershkovits piano, Petros Klampanis contrabas, Cyrano Almeida drums


Restaurant

Het concert combineren met een diner? Ons restaurant is open op concertavonden, doorgaans vanaf 18:30 uur. Reserveren aanbevolen.

Meer info
do 3 oktober 2024
Oded Tzur Quartet
tickets